«Η γνώση είναι το μάτι που φυλάει, που ερευνά, που συγκρίνει, που σκέφτεται, που περιμένει, που αρπάζει το φως, που προσθέτει στους περασμένους αιώνες το βάρος των καινούριων και υπομονετικός φρουρός του χρόνου αποσπά ένα-ένα απ’ το σύμπαν τα αιώνια μυστικά του....» Ανρί Λακορντέρ

Η ζωή μέσα στο βιβλίο

30/7/10

Tuna de la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid.


Oι Tuna de la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid θα τραγουδήσουν στη Θεσσαλονίκη, στο ισπανικό μπαρ «La Mirada» (Καρατάσου 7). Οι Tuna θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια από διαφορετικές εποχές και περιοχές της Ισπανίας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 22:00.

Τι είναι η Tuna;

Μία Tuna είναι μια μουσική ομάδα φοιτητών που χρησιμοποιούν παλιές ενδυμασίες και που ερμηνεύουν ισπανικά λαϊκά μουσικά θέματα. Συνήθως χρησιμοποιούν έγχορδα και κρουστά όργανα και υπάρχουν σε ολόκληρη την Ισπανία.

Η προέλευση αυτών των μουσικών ομάδων παρατηρείται στις αρχές του 15ου ή 16ου αιώνα. Οι «tunos» ήταν οι φτωχοί φοιτητές που εκμεταλλεύονταν τις μουσικές τους ικανότητες για να καλύψουν τα δίδακτρα και τις ανάγκες τους. Σήμερα η σύσταση των μουσικών αυτών ομάδων είτε είναι νέοι είτε όχι, έχει ένα χαρακτήρα που σε ταξιδεύει, χαρούμενο και γιορτινό. Διασχίζουν ασταμάτητα τους δρόμους, τις πόρτες και τα μπαρ της Ισπανίας με την πρόθεση να διασκεδάσουν και να χαροποιήσουν τον κόσμο στις γιορτές κι αν είναι δυνατόν, να πιουν μερικά ποτά δωρεάν χάρη στη μουσική τους.



28, 29 & 30/7 στις 10 μ.μ.



Ισπανικό Tapas Bar «La Mirada», Καρατάσου 7

Κρατήσεις: 6970 240 880

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου