«Η γνώση είναι το μάτι που φυλάει, που ερευνά, που συγκρίνει, που σκέφτεται, που περιμένει, που αρπάζει το φως, που προσθέτει στους περασμένους αιώνες το βάρος των καινούριων και υπομονετικός φρουρός του χρόνου αποσπά ένα-ένα απ’ το σύμπαν τα αιώνια μυστικά του....» Ανρί Λακορντέρ

Η ζωή μέσα στο βιβλίο

3/8/10

«Βαλκανική Πλατεία 2010»

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2010.

Δευτέρα 30 Αυγούστου
Χώρος διεξαγωγής Συμμαχικά Κοιμητήρια

21:00 Σύνολο Σαξοφώνων Μουσικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης Υπεύθυνος καθηγητής ο Μολχογιάννης Αστέριος

21:30 Συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη, την Έλλη Πασπαλά και την Σαββίνα Γιαννάτου «Ο Γύρος του κόσμου με τρεις φωνές» μία σπουδαία συνάντηση μετά από 10 χρόνια

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με προσκεκλημένους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες από τα Βαλκάνια.

H Μαρία Φαραντούρη, η Έλλη Πασπαλά και η Σαβίνα Γιαννάτου, με ιδιαίτερη διαδρομή η καθεμιά στη μουσική, θα συναντηθούν ξανά, 10 χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, για να κάνουν το γύρο του κόσμου με το ρεπερτόριο, τις εικόνες, τις διαφορετικές εμπειρίες, τις νέες εντυπώσεις, τις καινούργιες αισθητικές που έχει αποκομίσει η καθεμιά.
Οι τρεις μεγάλες φωνές, ενώνουν το ιδιαίτερο ύφος, τη λυρικότητα, το πάθος και τις ερμηνείες τους σε μία παράσταση – πανδαισία φωνητικών αποχρώσεων και μαγευτικών ήχων. Με καλλιτεχνική ανάγκη να ξαναβρούνε τις μελωδίες και τη μουσική ψυχή κάθε χώρας, συλλέγουν ηχοχρώματα διαφορετικών πολιτισμών και συνταξιδεύουν μαζί στις εθνικές μουσικές του κόσμου.
Θα παρουσιάσουν τραγούδια από την Ελλάδα, τη δημοτική και τη βυζαντινή παράδοση, τα ρεμπέτικα, το έντεχνο, τα Βαλκάνια, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, ως τη Βόρεια Αμερική με τα γκόσπελ, την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική.
Τις συνοδεύουν οι Τάκης Φαραζής (ενορχήστρωση, πιάνο, ακορντεόν), Ντέιβιντ Λιντς (πνευστά, κρουστά), Θωμάς Κωνσταντίνου (νυκτά έγχορδα), Τάσος Μισυρλής (τσέλο), Μιχαήλ Σμιρνόφ (βιολί), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Γιάννης Αγγελόπουλος (ντραμς).

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου
Ανοιχτό Δημοτικό θέατρο (περιοχή Στρεμπενιώτη)
21:00 Συναυλία με τα Κόκκινα Χαλιά
22:30 Συναυλία με τους ΕMIGRE (Νεανική Βραδιά)
21:00 Συναυλία με τα Κόκκινα Χαλιά
22:30 Συναυλία με τους ΕMIGRE (Νεανική Βραδιά)

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου
Ανοιχτό Δημοτικό θέατρο (περιοχή Στρεμπενιώτη)
20:00 Συναυλία Jazz & Rock μουσικής από καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης υπό την Διεύθυνση του Βασιλείου Μπουλούση
21:00 Συναυλία με την DILEK KOC και το συγκρότημα της από την Τουρκία
22:00 Μουσικό σχήμα των PRISTAN BROTHERS με τους ENDRI & STEFI από την Αλβανία

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου
Ανοιχτό Δημοτικό θέατρο (περιοχή Στρεμπενιώτη)
21:30 Συναυλία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Στέφανο Κορκολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου