«Η γνώση είναι το μάτι που φυλάει, που ερευνά, που συγκρίνει, που σκέφτεται, που περιμένει, που αρπάζει το φως, που προσθέτει στους περασμένους αιώνες το βάρος των καινούριων και υπομονετικός φρουρός του χρόνου αποσπά ένα-ένα απ’ το σύμπαν τα αιώνια μυστικά του....» Ανρί Λακορντέρ

Η ζωή μέσα στο βιβλίο

18/11/10



Στις 8-10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Πειραματικό Σχολείο Ευόσμου στην Θεσσαλονίκη, παζάρι μεταχειριμένων παιδικών παιχνιδιών, χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, βιβλίων καθως και χριστουγεννιάτικων στολιδιών.
Μετά από ένα "πάρτυ ανταλλαγής"που έκανα στο σπίτι μου, διαπιστώνοντας την θερμή ανταπόκριση των συμμετεχόντων και με δεδομένη την μείωση των κονδυλίων στα σχολεία, θεώρησα ότι είμαστε έτοιμοι να αναζητήσουμε διαφορετικές μεθόδους εξοικονόμησης χρημμάτων για το ταμείο του σχολικού συλλόγου μας.
Δεν διαφωνω π.χ. με τους αποκριάτικους χορούς που πραγματοποιούνται γι'αυτόν τον σκοπό αλλά θεωρώ ότι η παρούσα κοινωνικοοικονομική εξέλιξη επιτάσει την πραγματοποίηση δράσεων οι οποίες σχετίζονται με τις έννοιες "αλληλοβοήθεια", "επαναχρησιμοποίηση", αντικαταναλωτισμός", "ανακύκλωση", ωφέλιμες για εμάς τους ίδιους αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.


Για όσους ενδιαφέρονται, για να γίνει μια τέτοια εκδήλωση απαιτήται η ενημέρωση
α)του συνόλου των γονέων και κηδεμόνων στη γενική συνέλευση (η πρόταση κατατίθεται γραπτώς και υπογγεγραμένη) και
β)της διέυθυνσης του σχολείου η οποία θα σας βοηθήσει σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες αφορούν το στήσιμό της και την ομαλή διεξαγωγή της.
Επίσης, το πράσινο φως για μια τέτοια δράση, δίνεται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μόνο εφόσον δηλώνεται από τα μέλη του συμβουλίου γονέων ότι συγκατατείθενται να εποπτέυουν την πρωτοβουλία των γονέων εθελοντών οι οποίοι αναλαμβάνουν και όλη την ευθύνη της προσπάθειας αυτής.
Αυτά προς το παρόν.
Υποψήφιοι διοργανωτες παρόμοιων δράσεων μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να ανταλλάξουμε απόψεις!


source:http://portal.environment.gr/extra/macgurublog_menu/macgurublog.php?uid=77

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου