«Η γνώση είναι το μάτι που φυλάει, που ερευνά, που συγκρίνει, που σκέφτεται, που περιμένει, που αρπάζει το φως, που προσθέτει στους περασμένους αιώνες το βάρος των καινούριων και υπομονετικός φρουρός του χρόνου αποσπά ένα-ένα απ’ το σύμπαν τα αιώνια μυστικά του....» Ανρί Λακορντέρ

Η ζωή μέσα στο βιβλίο

9/11/10

Δωρεάν μαθήματα online από διάσημα Πανεπιστήμια



Το διαδίκτυο για μένα αποτελούσε εξαρχής το μεγαλύτερο σχολείο, ένα σχολείο που σέβομαι και αγαπάω. Φυσικά δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα φτάναμε στο σημείο να μπορούμε να παρακολουθούμε δωρεάν μαθήματα διάσημων πανεπιστημίων του εξωτερικού.
Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερα πανεπιστήμια διαθέτουν δωρεάν οπτικοακουστικό υλικό. Όχι υλικό που δημιουργήθηκε συγκεκριμένα για το διαδίκτυο αλλά πραγματική βιντεοσκόπηση των μαθημάτων τους στις αίθουσες των πανεπιστημίων.
Ας δούμε όσα μπόρεσα να εντοπίσω με μια γρήγορη αναζήτηση. Καλό είναι να επιλέξετε τις λίστες αναπαραγωγής σε όσα διάθέτουν το υλικό τους μέσω youtube γιατί κάθε λίστα περιέχει τα μαθήματα της κάθε θεματικής ενότητας.
Harvard –
http://www.extension.harvard.edu/openlearning/
UCLA – http://www.youtube.com/uclacourses
Yale University – http://www.youtube.com/user/YaleCourses
Berkeley – http://webcast.berkeley.edu/
MIT University – http://www.youtube.com/user/MIT
Stanford University – http://www.youtube.com/user/stanforduniversity
Columbia University – http://www.youtube.com/user/columbiauniversity
Φυσικά δε θα πάρετε κάποιο πτυχίο με την παρακολούθηση των μαθημάτων αυτών και δεν ειναι αυτός ο σκοπός τους. Ο σκοπός τους είναι η διάδοση της γνώσης που κατ’ εμέ είναι σημαντικότερη μια και τα μαθήματα θα τα παρακολουθήσουν άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται για κάποιο θέμα.


ΠΗΓΗ:http://www.sheblogs.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου