«Η γνώση είναι το μάτι που φυλάει, που ερευνά, που συγκρίνει, που σκέφτεται, που περιμένει, που αρπάζει το φως, που προσθέτει στους περασμένους αιώνες το βάρος των καινούριων και υπομονετικός φρουρός του χρόνου αποσπά ένα-ένα απ’ το σύμπαν τα αιώνια μυστικά του....» Ανρί Λακορντέρ

Η ζωή μέσα στο βιβλίο

17/9/10

Έκθεση αρχειακού υλικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων παρουσιάζουν την έκθεση:
«…ανέφερα εγγράφως…»
ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στα εγκαίνια θα παραστεί η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Μ. Βλαζάκη. Η έκθεση παρουσιάζει αρχειακό υλικό που καλύπτει μεγάλα γεγονότα της ιστορίας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως η ίδρυσή της στα πρώτα βήματα του νεότερου ελληνικού κράτους, η προστασία των αρχαιοτήτων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το πρώτο αρχαιολογικό συνέδριο, η ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης κ.ά. Στόχος της έκθεσης είναι μέσα από τις «αφηγήσεις» του αρχειακού υλικού, να «ξαναζήσουν» οι άνθρωποι, που δημιούργησαν τα έγγραφα, τα σχέδια και τις φωτογραφίες.
Άλλωστε, τα κάθε είδους τεκμήρια του παρελθόντος, είτε είναι έργα τέχνης είτε αρχειακό υλικό, μπορεί να ιδωθούν ως «μνημεία» των πράξεων και των σκέψεων των ανθρώπων και έτσι να βρουν τη θέση τους στα μουσεία, ενισχύοντας τη μνήμη της σύγχρονης κοινωνίας, δηλαδή τους δεσμούς της με το παρελθόν.

Εγκαίνια: Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010, ώρα 20:30
Διάρκεια έκθεσης: Ιούλιος – Οκτώβριος 2010

Πληροφορίες:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 2310830538
Τµήµα ?ηµοσίων Σχέσεων
Fax: 2310831037
e-mail: arch.museum.thess@gmail.com
http://www.amth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου