«Η γνώση είναι το μάτι που φυλάει, που ερευνά, που συγκρίνει, που σκέφτεται, που περιμένει, που αρπάζει το φως, που προσθέτει στους περασμένους αιώνες το βάρος των καινούριων και υπομονετικός φρουρός του χρόνου αποσπά ένα-ένα απ’ το σύμπαν τα αιώνια μυστικά του....» Ανρί Λακορντέρ

Η ζωή μέσα στο βιβλίο

18/9/10

Αμερικανίδα δώρισε το σπάνιο αρχείο της στη Δημόσια Βιβλιοθήκη!

Μια σημαντική δωρεά απέκτησε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. Η αμερικανίδα υπήκοος κυρία Yvonne Hunt παραχώρησε στη Βιβλιοθήκη το αρχείο που συγκέντρωσε ύστερα από συστηματική έρευνα 25 χρόνων στην περιοχή μας.
Το αρχείο περιλαμβάνει πλούσιο υλικό σχετικό με τη μουσική και λαογραφική παράδοση του νομού Σερρών και ιδιαίτερα: ηχογραφημένες συνεντεύξεις από κατοίκους του νομού, πολλοί από τους οποίους δεν βρίσκονται εν ζωή,, πλήθος φωτογραφιών και βιντεοκασετών από παραδοσιακά έθιμα και γλέντια, δίσκους cd, dvd, αλλά και πολλά βιβλία.
Το υλικό και ό,τι περιλαμβάνεται σ’ αυτό έχει, κατά την εκτίμηση των ειδικών, μεγάλο αρχειακό και μουσικοπολιτισμικό ενδιαφέρον για τις Σέρρες και ειδικά για την ευρύτερη περιοχή του νομού Σερρών αφού θα αποτελέσει πηγή για την άντληση σημαντικών πληροφοριών και θα συμβάλει στην προαγωγή της τοπικής μας ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου